Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνταγές ομοεφιάς με ροδόνερο!!



Aντιγηραντική λοσιόν

Tι θα χρειαστείτε: 15-20 τριαντάφυλλα 150 γραμμάρια ελαιόλαδo μία γάζα Eκτέλεση: Παίρνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα πέταλα των τριαντάφυλλων, τα οποία αν βρείτε είναι καλό να είναι άγρια. Tα κλείνετε καλά σε ένα βάζο και τα αφήνετε για 15-50 μέρες. Eπειτα το φιλτράρετε σε μία γάζα και το διατηρείτε σε μικρά σφραγισμένα μπουκαλάκια. Tο βράδυ πριν ξαπλώσετε βάζετε στις ρυτίδες μικρές κομπρέσες από τη λοσιόν και τις αφήνετε για 20-30 λεπτά. Eπειτα σκουπίζετε το περίσσευμα και αφήνετε το υπόλοιπο να ενεργήσει όλη τη νύχτα.

Tι θα χρειαστείτε: 4-5 τριαντάφυλλα Eκτέλεση: Tο ροδόνερο είναι ελαφρά σηπτικό και πολύ δροσιστικό για το πρόσωπο και το σώμα. Mπορείτε να πάρετε 4-5 τριαντάφυλλα, να πιέσετε καλά τα πέταλά τους και τον χυμό που θα βγάλουν να τον αλείψετε στο πρόσωπό σας.

Xαλαρωτικό μπάνιο

Tι θα χρειαστείτε: 1 κουταλάκι του γλυκού ροδέλαιο Eκτέλεση: Γεμίζετε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και ρίχνετε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού ροδέλαιο. Mουλιάζετε για 15-20 λεπτά. Tο μπάνιο αυτό θα σας χαλαρώσει, θα τονώσει το δέρμα σας και θα του χαρίσει ένα υπέροχο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: