Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μουντζουρώνεσαι με τη μάσκαρα; Έχουμε λύση!

Το πρόβλημα: Κάθε φορά που απλώνεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου καταλήγεις με βαμμένα βλέφαρα; 

Η λύση: Ανακάλυψε την πολυχρηστική αξία μιας πιστωτικής κάρτας. Κράτησέ την ανάμεσα στις βλεφαρίδες και το κινητό βλέφαρο και βάλε μάσκαρα ως συνήθως. Εναλλακτικά, και η ταυτότητά σου κάνει την ίδια δουλειά. Το αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι θα απαλλαγείς οριστικά από τις αντιαισθητικές μουντζούρες στο κινητό βλέφαρο και δεν θα χρειαστείς ποτέ ξανά μπατονέτα! 

Πώς να πετύχεις το τέλειο χρώμα όταν βάφεις τα μαλλιά σου


Το πρόβλημα: κάθε φορά που βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου καταλήγεις με πιο σκούρα βάση!

Η λύση: Ξεκίνησε το χρονόμετρο μόλις αρχίσεις να απλώνεις τη βαφή και όχι αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία. Έτσι, οι πρώτες τούφες που θα βάψεις δεν θα απορροφήσουν περισσότερη βαφή σε σχέση με τα υπόλοιπα μαλλιά στις άκρες. 

Ξενύχτησες; Με αυτό το γρήγορο tip δεν θα το καταλάβει κανείς!


Το καλοκαίρι η διάθεσή μας για βόλτες ολοένα και αυξάνεται, ταυτόχρονα με τους μαύρους κύκλους! Αν, λοιπόν, κι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, απόψε επιστρέφοντας σπίτι σου ακολούθησε αυτό το tip και δεν θα καταλάβει κανείς την επόμενη μέρα στο γραφείο ότι πέρασες το προηγούμενο βράδυ σου πίνοντας cocktails! 
Βάλε μια πατάτα στο ψυγείο και όταν γυρίσεις κόψε δύο μεγάλες φέτες και ακούμπησέ τις στα βλέφαρά σου. Κοιμήσου με αυτές! Το επόμενο πρωί οι μαύροι κύκλοι και τα πρηξίματα θα έχουν εξαφανιστεί. Και αυτό γιατί η πατάτα έχει λευκαντικές ιδιότητες οι οποίες σε συνδυασμό με την θερμοκρασία θα αποκτήσουν και αποσυμφορητική δράση.

Η τέλεια ενυδάτωση!!


Πόσες φορές δεν σου έχει συμβεί να έχεις ραντεβού, να επιστρέφεις στο σπίτι, να κάνεις ντους και να μην προλαβαίνεις καν να απλώσεις το body lotion μετά; Η επιδερμίδα σου, όμως, πρέπει να είναι απαλή σαν μωρού. Τι κάνεις, λοιπόν;

Βάζεις στο σφουγγάρι σου baby oil και αφρόλουτρο και το απλώνεις στο σώμα σου ως συνήθως. Όταν ξεπλύνεις με άφθονο νερό θα σου έχει μείνει μια δροσερή και απαλή αίσθηση, ταυτόχρονα, σα να άπλωσες μόλις το αγαπημένο σου body lotion!

Top 10 - Δέκα Βeauty Τips που θα απλουστεύσουν τη ζωή σας!


1. Για να φαίνονται τα μάτια σας λαμπερά και ξεκούραστα, αλλά και για ένα έντονο βλέμμα, πάρτε ένα ανοιχτό μπεζ μολύβι ή ακόμη και ένα μαλακό άσπρο και υπογραμμίστε εσωτερικά το κάτω μέρος τους.
2. Εάν δεν είστε σίγουρη για το πού πρέπει να απλώσετε το ρουζ σας, έχουμε τη λύση. Τσιμπήστε ελαφρά τα μάγουλά σας και στο σημείο που θα κοκκινίσουν απλώστε το ρουζ, αποκτώντας έτσι ένα φυσικό αποτέλεσμα.
3. Εάν νοιώθετε ότι το παρακάνατε με το φον ντε τεν σας, με αποτέλεσμα να δείχνει αφύσικο και σαν μάσκα, αραιώστε με τον εξής απλό τρόπο: Υγράνετε τις παλάμες των χεριών σας ή χρησιμοποιήστε λίγη υδατική κρέμα και πιέστε τα ελαφρά πάνω στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγαράκι και αναμείξτε προσεχτικά, μέχρις ότου απορροφήσει ότι περισσεύει.
4. Ποτέ μη βάφεστε πριν κάνετε πιστολάκι στα μαλλιά σας, γιατί με αυτό τον τρόπο ζεστένετε το κεφάλι σας, ανοίγουν οι πόροι, η επιδερμίδα βγάζει το φυσικό της λάδι και έτσι το πρόσωπό σας θα δείχνει λίπαρό, σαν να έχετε βαφτεί πριν από πολλές ώρες.
5. Εάν το βγάλσιμο των φρυδιών είναι για σας ένα μικρό μαρτύριο, για να αποφύγετε τον πόνο, απλά μουδιάστε την περιοχή τρίβοντάς την καλά μ’ ένα παγάκι.
6. Για να μην κολλάει το βερνίκι των νυχιών σας και να είναι πάντα εύκολο στο άνοιγμα, μόλις το ανοίξετε για πρώτη φορά, αλείψτε το λαιμό του μπουκαλιού με λίγη βαζελίνη.
7. Εάν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκο το βερνίκι των νυχιών σας, χωρίς να στεγνώνει και να γίνετε παχύρευστο, βάλτε το στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία θα εμποδίσει να εξατμιστεί η υγρασία του και να αλλοιωθεί η σύνθεσή του.
8. Εάν σας τελείωσε το υγρό eye liner και δεν προλαβαίνετε να αγοράσετε καινούργιο, βολευτείτε χρησιμοποιώντας το υγρό από τη μάσκαρα. Βουτήξτε το πινελάκι του eye liner στα μάσκαρα κα απλώστε το υγρό με τον ίδιο τρόπο.
9. Εάν το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας δεν πιάνει εύκολα τις τριχούλες, μην το πετάξετε, απλά ακονίστε τις άκρες του τρίβοντάς τες με λίγο γυαλόχαρτο.
10. Εάν θέλετε να προστατέψετε τα νύχια σας για να μη λερώνονται από κάτω όταν κάνετε διαφορές δουλειές π.χ. κηπουρική, απλά γραντζουνίστε τα πρώτα πάνω από ένα σαπούνι. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε το μανικιούρ σας, αφού τα νύχια σας θα γεμίσουν με σαπούνι και θα εμποδίζουν τα χώματα ή τις σκόνες να εισχωρήσουν σε αυτά.

Συνταγές Ομορφιάς και Μάσκες με Φυσικά Υλικά


Όπως έχουμε τονίσει και σε άλλα άρθρα μας, μία πλούσια σε βιταμίνες διατροφή είναι το παν για την καλή υγεία του οργανισμού μας.
Ωστόσο, ένα ψυγείο γεμάτο με φρούτα και λαχανικά, συμβάλλει σημαντικά στο να αποκτήσουμε ένα απίστευτα καθαρό και απαλό δέρμα, αλλά και γερά μαλλιά.
Ίσως είναι καιρός λοιπόν, να θυμηθούμε τις παλιές συνταγές ομορφιάς των γιαγιάδων μας για καταπληκτικές μάσκες και λοσιόν από φυσικά υλικά.
Μάσκες με Φυσικά Υλικά
Για να παρασκευάσετε τις παρακάτω μάσκες που σας προτείνουμε, χρειάζεστε μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά και διατροφικά προϊόντα, κατά προτίμηση βιολογικά, και 10-15 λεπτά από τον χρόνο σας.
Φροντίστε να ετοιμάζετε μικρές ποσότητες μασκών και να τις χρησιμοποιείτε αμέσως.
Αν σας περισσέψει λίγη από τη μάσκα που φτιάξατε, φυλάξτε τη στο ψυγείο το πολύ μέχρι δύο μέρες.
Για την παρασκευή των λοσιών θα χρειαστείτε οινόπνευμα, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ ή σε φαρμακεία.
Για καλύτερα αποτελέσματα, συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας, για το ποσοστό αλκοόλ που θα πρέπει να περιέχει το οινόπνευμα.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ένα κρόκο αυγού για να φτιάξετε μία θρεπτική μάσκα για ξηρά μαλλιά και ταλαιπωρημένα από τον ήλιο.
Απλώστε τη στα μαλλιά σας, αφήστε τη για μία ώρα και για καλύτερα αποτελέσματα τυλίξτε τα μαλλιά σας με αλουμινόχαρτο.
Σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι ξηρό ή κανονικό, το ελαιόλαδο (ένα κουταλάκι του γλυκού) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υγρό καθαρισμού προσώπου.
ΜΠΑΝΑΝΑ: Κι όμως, είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του στρες.
Χτυπήστε μια μικρή μπανάνα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας μυζήθρα, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και έναν κρόκο αυγού.
Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 30 λεπτά και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.
ΑΛΑΤΙ: Για χαλάρωση των κουρασμένων μυών και αρθρώσεων του σώματος, προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό του μπάνιου.
Επίσης, αν θέλετε αν καθαρίσετε βαθιά και αποτελεσματικά τους πόρους του δέρματος, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι με 50 γρ. κρέμα γάλακτος και απλώστε τη μάσκα στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
ΜΕΛΙ: Το μέλι βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να απορροφούν το νερό, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και συντελεί στην απομάκρυνση των τοξινών.
Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μέλι, 100 ml αποσταγμένο νερό και 15 ml χυμό λεμονιού και φτιάξτε μια λοσιόν που ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα ανακατέψτε 30 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, 250 ml βραστό νερό, δύο σταγόνες έλαιο ανθών πορτοκαλιάς και δύο σταγόνες έλαιο δενδρολίβανου.
Αφήστε την για 10-15 λεπτά στα μαλλιά σας και ξεπλύντε.
Το πορτοκάλι θα δυναμώσει τα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα θα τους δώσει λάμψη και ζωντάνια.
ΚΑΡΟΤΟ: Πλούσιο σε βήτα-καροτινή, το καρότο προστατεύει το δέρμα από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτίνες και το καθαρίζει αποτελεσματικά.
Για τη μάσκα θα χρειαστείτε το χυμό από δύο καρότα, τρεις κουταλιές της σούπας ανθόγαλα και μια κουταλιά λιναρόσπορο.
Αφού τα ανακατέψετε καλά, αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας για 20 λεπτά.
ΑΓΓΟΥΡΙ: Χάρη στη θετική επίδραση που έχει στο pH του δέρματος, το αγγούρι είναι ιδανικό για θεραπείες κατά του κουρασμένου και αφυδατωμένου δέρματος.
Λιώστε και περαστε από σήτα μισό αγγούρι (χωρίς τη φλούδα), προσθέστε στο υγρό το χυμό μισού λεμονιού, 60 ml καρότου και 30 ml αμυγδαλέλαιο, και χρησιμοποιήστε το μείγμα καθημερινά αντί για ενυδατική λοσιόν.
ΓΑΛΑ: Δίνει ζωντάνια στα κουρασμένα ή βαμμένα μαλλιά.
Απλώστε 150-200 γρ. γάλα στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ.
Ξεπλένετε σε 25 λεπτά με κρύο νερό.
ΜΠΙΡΑ: Αν θέλετε να τονώσετε τα αποδυναμωμένα μαλλιά σας, ανακατέψτε 30 ml μπίρα με ένα αυγό, απλώστε το μείγμα σε λουσμένα μαλλιά και ξεπλύντε σε 20 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: Περιποιείται και ανακουφίζει την ξηρή και αφυδατωμένη απ’ τον ήλιο επιδερμίδα.
Ανακατέψτε 50 ml κρέμα γάλακτος με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά.
ΧΑΜΟΜΗΛΙ: Τα αποξηραμένα λουλούδια του χαμομηλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ατμόλουτρο σε ξηρό δέρμα, ενώ το βάμμα του έχει ευεργετικές ιδιότητες και δρα αποτελεσματικά στις μικρές πληγές, τα τσιμπήματα των εντόμων και τα φλεγμονώδη εξανθήματα.
ΒΕΡΙΚΟΚΟ: Μία απ’ τις μεγαλύτερες πηγές βιταμίνης Α, το βερίκοκο χαρίζει λάμψη στο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα.
Ανακατέψτε τη σάρκα του βερίκοκου με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα γάλακτος και απλώστε τη μάσκα στο δέρμα σας.
Ξεπλένετε σε 20 λεπτά.
ΜΕΝΤΑ: Εκτός από τις απολυμαντικές της ιδιότητες, η μέντα φρεσκάρει, τονώνει και καθαρίζει σε βάθος το δέρμα.
Ανακατέψτε μια χούφτα φύλλα μέντας, ένα ασπράδι αυγού, μισό αγγούρι και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε καλά.
ΑΜΥΓΔΑΛΟ: Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, έλαια, υδατάνθρακες και βιταμίνες.
Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας αλεσμένο αμύγδαλο, 125 ml γάλα και 15 γρ. αμυγδαλέλαιο και νιώστε την αναζωογόνηση στο αφυδατωμένο δέρμα σας.
ΜΑΡΑΘΟ: Είναι άφθονο σε βήτα-καροτίνη και εξαφανίζει τα σημάδια κούρασης στην περιοχή των ματιών.
ΦΥΚΙΑ: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες ιωδίου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μάσκα προσώπου και σώματος ή απλά να προστεθούν στο νερό για ένα τονωτικό μπάνιο.
ΜΗΛΟΞΙΔΟ: Προσθέστε μισό λίτρο μηλόξιδο σε χλιαρό νερό και απολαύστε το μπάνιο σας για 15 λεπτά.
Θα νιώσετε να καθαρίζουν σε βάθος οι πόροι του δέρματός σας.
ΡΟΔΕΛΑΙΟ: Απολαύστε ένα αρωματικό και παράλληλα χαλαρωτικό μπάνιο για 15-20 λεπτά, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού ροδέλαιο στο ζεστό νερό (γύρω στους 37°-38° C) της μπανιέρας.
ΛΕΒΑΝΤΑ: Ενισχύει την αναπαραγωγή των κυττάρων που βρίσκονται στο προστατευτικό στρώμα του δέρματος.
Πάρτε ένα δοχείο από σκούρο γυαλί και προσθέστε μια χούφτα άνθη λεβάντας και οινόπνευμα με 50% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Αφήστε το για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια στίψτε τα άνθη και στραγγίστε το.
Ανακατέψτε το εκχύλισμα με μια κουταλιά της σούπας μέλι, 300 ml νερό και τρεις σταγόνες έλαιο λεβάντας.
ΓΑΡΙΦΑΛΟ: Αν θέλετε να καθαρίσετε και να λειάνετε το λιπαρό δερμά δοκιμάστε κομπρέσες από γαρίφαλο.
Θα χρειαστείτε δύο χούφτες πέταλα γαρίφαλων και 250 ml αποσταγμένο νερό.
ΠΙΤΟΥΡΟ: Για βελούδινο δέρμα, βράστε 250 γρ. πίτουρο από σιτάρι σε τρία λίτρα γάλα, στραγγίστε τη μάζα με τη βοήθεια ενός μεγάλου κομματιού υφάσματος ή γάζας και προσθέστε το υγρό στο ζεστό νερό της μπανιέρας.
Θα νιώσετε τους πόρους του δέρματός σας να καθαρίζουν σε βάθος.
ΒΡΩΜΗ: Φτιάξτε την τέλεια μάσκα προσώπου, ανακατεύοντας τέσσερις κουταλιές της σούπας βρώμη με λίγο γάλα και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μορφή κρέμας και απλώστε τη στο πρόσωπό σας για 25 λεπτά.
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: Η καλέντουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας λοσιόν, η οποία τονώνει το δέρμα και παράλληλα εμποδίζει την πρόκληση διαφόρων φλεγμονών και ερεθισμών του.
Για να φτιάξετε τη λοσιόν, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας άνθη καλέντουλας σε 125 ml καυτό νερό, αφήστε τα να μουσκέψουν για 10 λεπτά, στραγγίξτε το μείγμα και προσθέστε 5 ml μηλόξιδο.
ΣΤΑΦΥΛΙ: Αν θέλετε ένα φρέσκο και υγιές βλέμμα, φτιάξτε μια μάσκα προσώπου από σταφύλι, μιας και τα οξέα που περιέχονται σ’ αυτό, έχουν στυπτικό αποτέλεσμα στους πόρους του δέρματος, βελτιώνοντας παράλληλα τη χροιά του προσώπου σας.
Ανακατέψτε πέντε κουταλιές της σούπας χυμό σταφυλιού μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δύο κουταλάκια ανθόγαλα ή κρέμα γάλακτος.
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά και ξεπλύντε καλά με χλιαρό νερό.
ΦΡΑΟΥΛΑ: Πλούσια σε βιταμίνη C και οξέα, η μάσκα από φράουλα φρεσκάρει το δέρμα.
Ανακατέψτε τη με λίγο βούτυρο και αποκτήστε μία εκπληκτική ενυδατική κρέμα ή χρησιμοποιήστε τη λιωμένη αντί για οδοντόκρεμα και θα έχετε στη στιγμή ένα αποτελεσματικό λευκαντικό για το σμάλτο των δοντιών.

Σωστή Καθημερινή Φροντίδα Ανάλογα με τον Τύπο του Δέρματός σας


Οι τύποι του δέρματος είναι τρεις: α) ξηρόςβ) λιπαρός και γ) μικτός.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιόν τύπο δέρματος ανήκουμε, προκειμένου να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα καθημερινής φροντίδας και περιποίησής του.
Για παράδειγμα, ένα καθαριστικό κατάλληλο για λιπαρά δέρματα ενδέχεται να ξηράνει και να ερεθίσει το ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, ενώ ορισμένες ενυδατικές κρέμες, καθαριστικά και είδη μακιγιάζ που περιέχουν λιπαρές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν εξογκώματα και σπυράκια σε ένα λιπαρό δέρμα.

Ξηρό Δέρμα
Ξήρο Δέρμα
Η χρήση σκληρών καθαριστικών και ενυδατικών που δεν είναι αρκετά λιπαρά, αλλά και η διαδικασία της γήρανσης μπορεί να προκαλέσουν το συχνό “τράβηγμα” και την αίσθηση ξηρότητας στο δέρμα.
Γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται η καθημερινή φροντίδα και η χρήση κατάλληλων προϊόντων, ιδίως όσο μεγαλώνει η ηλικία και οι ανάγκες μας για σωστή ενυδάτωση.
Καθαρισμός
Αν έχετε ξηρό δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα απαλό καθαριστικό.
Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά τέτοια σε μορφή σαπουνιού, που περιέχουν μαλακτικές ουσίες (ελαιόλαδο, λανολίνη, κ.α.), σε κρέμες καθαρισμού και γαλακτώματα, αλλά και σε υγρά μαντηλάκια.
Μην πλένετε το προσωπό σας με σκληρά σαπούνια και καθαριστικά που περιέχουν κόκκους.
Ενυδάτωση
Στην περίπτωση του ξηρού δέρματος, η χρήση μιας κρέμας με πλούσια ενυδατικά συστατικά κρίνεται απαραίτητη.
Τα συστατικά αυτά επιβραδύνουν την απώλεια υγρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και εμποδίζουν την αφυδάτωση, όπως π.χ. το υαλουρονικό οξύ και η διμεθικόνη.
Αν δεν έχετε πρόβλημα ακμής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και λίγο ελαιόλαδο, κάνοντας επάλειψη πριν από τον ύπνο.
Αποφύγετε τη χρήση του κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί, παρόλο του ότι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καλλυντικό προσώπου, δεν σας προστατεύει από τον ήλιο.
Προϊόντα μακιγιάζ
Επιλέξτε καλλυντικά που έχουν ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες.
Προτιμήστε λιπαρές βάσεις μακιγιάζ, κρεμώδη ρουζ και πούδρες που χαρίζουν λάμψη, χωρίς όμως να τονίζουν τις λεπτές και βαθιές ρυτίδες.
Αντιηλιακή προστασία
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό σε όλη τη διάρκεια του έτους με δείκτη προστασίας SPF 15 και άνω ή μια ενυδατική κρέμα, η οποία θα περιλαμβάνει αντιηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Λιπαρό Δέρμα
Λιπαρό Δέρμα
Το να έχει κάποιος λιπαρό δέρμα θεωρείται προτέρημα, μιας και η λιπαρότητα αποτελεί το φυσικό λιπαντικό του δέρματος.
Αυτό γίνετε αντιληπτό με το πέρασμα του χρόνου, διότι αυτή η λιπαρότητα βοηθάει το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο και λιγότερο επιρρεπές στην πρόωρη γήρανση.
Όσο για την ανεπιθύμητη γυαλάδα στα μάγουλα και τη μύτη, μπορείς να την περιορίσεις, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα.
Καθαρισμός
Για τον καθαρισμό του προσώπου σας προτιμήστε μια μη λιπαρή λοσιόν ή ένα τζελ καθαρισμού για λιπαρά δέρματα.
Είναι λάθος να χρησιμοποιείτε σκληρά σαπούνια ή αλκοολούχα στυπτικά προκειμένου να εμποδίσετε τη έκκριση σμήγματος, αφού αυτά τα προϊόντα μπορεί με τον καιρό να αυξήσουν το πρόβλημα σας αντί να το μειώσουν, καταστρέφοντας έτσι την επιδερμίδα σας.
Άλλωστε, το σμήγμα αποτελεί τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να τρίβετε υπερβολικά το πρόσωπό σας.
Τέλος, αποφύγετε τα πολύ λιπαρά σαπούνια, τα γαλακτώματα και άλλα καθαριστικά που περιέχουν λιπαρές ουσίες, λανολίνη, κ.α.
Ενυδάτωση
Για τη σωστή ενυδάτωση του δέρματός σας, επιλέξτε ενυδατικά που περιέχουν υγραντικά συστατικά, π.χ. γλυκερίνη.
Αυτά τα συστατικά, έλκουν και συγκρατούν το νερό, και παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα σας, φροντίζοντας έτσι το πρόσωπο, χωρίς να δημιουργούν λιπαρή γυαλάδα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λοσιόν, η οποία περιέχει λιγότερα λιπαρά συστατικά, εμποδίζοντας έτσι το φράξιμο των πόρων.
Προϊόντα μακιγιάζ
Προτιμήστε μη λιπαρές βάσεις μακιγιάζ με ενυδατικά στοιχεία χωρίς έλαια, που απορροφούν τη λιπαρότητα και δεν εντείνουν το πρόβλημά σας.
Στην αγορά, θα βρείτε ειδικές βάσεις για make-up και πούδρες που καταπολεμούν τη γυαλάδα.
Φροντίστε να μην “παστώνετε” το πρόσωπό σας για να καλύψετε το σμήγμα και προτιμήστε το ρουζ σε πούδρα, και όχι σε κρέμα.
Αντιηλιακή προστασία
Άτομα με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να επιλέγουν αντηλιακά χωρίς λιπαρές ουσίες.
Υπάρχουν ειδικά αντηλιακά που προστατεύουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, εμποδίζοντας παράλληλα την έκκριση λιπαρότητας και σμήγματος, και τη δημιουργία σπυριών.

Μικτό Δέρμα
Μικτό Δέρμα
Όταν το δέρμα μας είναι μικτό, σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές του προσώπου μας που είναι ξηρές και κάποιες άλλες που εμφανίζουν λιπαρότητα.
Επομένως, ενυδατώνουμε την ξηρή περιοχή, που βρίσκεται συνήθως στα μάγουλα και αντιμετωπίζουμε την λιπαρότητα σε περιοχές, όπως η μύτη το μέτωπο και το πηγούνι.
Η λιπαρή αυτή περιοχή -μέτωπο, μύτη, πηγούνι- είναι γνωστή και ως “Ζώνη Τ”.
Καθαρισμός
Στην αγορά θα βρείτε πολλά καθαριστικά ειδικά για μικτά δέρματα, επομένως δεν χρειάζετε να αγοράζετε διαφορετικά προϊόντα για τα διάφορα σημεία του προσώπου σας.
Συνήθως, στην ετικέτα αναφέρεται η ένδειξη “για κανονικά/μικτά δέρματα”.
Τα συγκεκριμένα καθαριστικά είναι απαλά με την ξηρή περιοχή του προσώπου και σκληρά με τις λιπαρές.
Στην περίπτωση που η ζώνη Τ είναι πολύ λιπαρή, δοκιμάστε μια ήπια στυπτική λοσιόν, αποφεύγοντας να την χρησιμοποιήσετε πάνω από μία φορά την ημέρα, γιατί το δέρμα σας θα αρχίσει να δείχνει σκασμένο και ξηρό.
Ενυδάτωση
Για τη σωστή ενυδάτωση του προσώπου σας, προτιμήστε πάλι μια κρέμα για κανονικά/μικτά δέρματα και επιμείνετε κυρίως στην ξηρές περιοχές, αποφεύγοντας την ήδη λιπαρή ζώνη Τ, γιατί ενδέχεται να βγάλετε σπυράκια.
Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια ειδική κρέμα στα μάγουλα, αλλά και γύρω από την ευαίσθητη και ξηρή περιοχή των ματιών, η οποία θα σας προσφέρει απαλή ενυδάτωση.
Προϊόντα μακιγιάζ
Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε  μια βάση μακιγιάζ με ενυδατικά συστατικά.
Αν η ζώνη Τ εξακολουθεί να παραμένει λιπαρή, εφαρμόστε μια βάση για make up, η οποία δεν θα περιέχει λιπαρές ουσίες ή θα έχει ως βάση της το νερό, αφού πρώτα ενυδατώσετε καλά τις ξηρότερες περιοχές με μια κρέμα.
Το ρουζ μπορεί να έχει κρεμώδη υφή, μιας και στην περιοχή που το τοποθετούμε συνήθως χρειαζόμαστε έξτρα ενυδάτωση.
Αντιηλιακή προστασία
Η χρήση ενός αντηλιακού με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15 είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση.
Προτιμήστε ένα μη λιπαρό προϊόν για την προστασία σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Απόλυτη κούκλα και στο κρύο


Τώρα που έπιασαν τα κρύα για τα καλά εσύ δεν έχεις παρά να διατηρήσεις την ομορφιά σου και στη βαρυχειμωνιά! Το πρόσωπο καιτο σώμα σου έχουν ανάγκη την φροντίδα σου και εσύ δεν έχεις παρά να την προσφέρεις απλόχερα για να είσαι πάντα κουκλάρα!Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις την ομορφιά σου και με φόντο το χιόνι!
Χειλάκια έξω λοιπόν: τα χειλάκια  και η μυτούλα σου υποφέρουν από το κρύο και έχουν έντονη την ανάγκη για ενυδάτωση. Αν δε θέλεις τα χειλάκια σου να αφυδατωθούν, πρέπει να τα φροντίσεις. Το  λιπ μπάλμ-που είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία που προφυλάσσουν την απαλότητα των χειλιών σου, αλλά  μπορείς να χρησιμοποιείς σα βάση κάτω από το κραγιόν σου. Αν δε θέλεις να δώσεις μια περιουσία η βαζελίνη μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό για τα χειλάκια σου! Δεν έχεις παρά να την απλώσεις όσοι συχνά θέλεις και ειδικά το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο για να απολαύσεις υπέροχα απαλά χειλάκια το πρωί!
Τιπ: πάρε το φακελάκι με το τσάι σου βούτηξε το σε ζεστό νερό και πίεσε το στα χείλη σου για 5 λεπτάκια! Θα τα δεις πιο ενυδατωμένα από ποτέ.
Έξτρα τιπ: για υπέροχα απαλά χείλη το σησαμέλαιο είναι με το μέρος σου! Άπλωσε ζεστό σησαμέλαιο στην επιφάνεια των χειλιών σου και θα έχεις βελούδινα χείλη.
Δέρμα μου, φτιαγμένο από πηλό: το δέρμα σου δεν είναι μυστικό έχει ανάγκη την προσοχή σου περισσότερο από ποτέ τώρα. Η ενυδατική σου κρέμα γίνεται τώρα η καλύτερη σου φίλη και οφείλεις να την απλώνεις πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Το σκραμπ μια φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα μιας και αφήνει βελούδινη την επιδερμίδα σου.
Έχεις μύτη: η μυτούλα σου είναι η πιο ταλαιπωρημένη από το κρύο αφού έχει την τάση να κοκκινίζει στο άψε-σβήσε μόλις βγεις στο κρύο. Τι να κάνεις για να την θωρακίσεις; Μα φυσικά απολέπιση! Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα που έχουν την τάση να κάνουν αποικίες στη μυτούλα σου και αφήνεις το δερματάκι σου καθαρό. Το ιδανικό σκράμπ είναι φυσικά μέλι με ζάχαρη που αφού ανακατέψεις τα υλικά απλώνεις το μείγμα στη μυτούλα σου και με απαλές κυκλικές κινήσεις την καθαρίζεις τέλεια! Η μυτούλα σου μετά από αυτό δεν έχει να φοβάται τίποτα!
Ο καθρέφτης της ψυχής: τα ματάκια σου θέλουν και αυτά την προσοχή σου. Η κρέμα ματιών για κάτω από τα μάτιαείναι απαραίτητη αφού προστατεύει την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου από το κρύο. Μην την ξεχνάς!

Ξεφορτώσου τα κιλά των γιορτών με το κατάλληλο χτένισμα!


Το νέο έτος φέρνει μαζί του νέες προσδοκίες και για το τριχωτό της κεφαλής σου και εσύ δεν ξέρεις ποια είναι αυτά τα χτενίσματα που θα σε μεταμορφώσουν. Η νέα χρονιά σε βάζει σε νέα στιλιστικά μονοπάτια και εσύ δεν έχεις παρά να δεις ποια είναι τα χτενίσματα που θα σε κερδίσουν τη νέα χρονιά!
Ο ψηλός κότσος σε κάνει να δείχνεις πιο αδύνατη!
Ο ψηλός κότσος σε κάνει να
δείχνεις πιο αδύνατη!
Γενικά: το κατάλληλο χτένισμα στων μαλλιών σου έχει την ιδιότητα να σου αφαιρεί κιλάκια και ειδικά τώρα μετά τις γιορτές είναι το παν να θέλεις να καμουφλάρεις αυτά που πήρες!

Ναι στο μήκος: αν το μαλλάκι σου είναι μακρύ έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην "δείξουν" τα κιλάκια που πήρες, γι’ αυτό ότι και να κάνεις μην προτιμήσεις να κόψεις τουλάχιστον τώρα κοντό το μαλλάκι σου!

Ίσιο και μακρύ: το ίσο και μακρύ μαλλάκι κάνει το προσωπάκι σου να φαίνεται πιο μακρόστενο και άρα σου κόβει κιλάκια! 

Η φράντζα, οι αφέλειες και τα άλλα δεινά:  η φράντζα πρέπει είναι μακριάκαι λεπτή για να αφαιρέσεις κιλάκια! Πριν πας να κουρευτείς δες από ποια μεριά σου ταιριάζει καλύτερα η φράντζα : δεξιά, αριστερά ή στη μέση και θυμήσου ότι η φράντζα δημιουργεί μια νοητή οριζόντια γραμμή στο πρόσωπο σου πράγμα που δεν είναι ότι καλύτερο αν θέλεις να δείχνεις πιο αδύνατη αφού σε κάνει να δείχνεις πιο γεμάτη. Προτίμησε τις αφέλειες που πέφτουν πιο ανάλαφρα στο μέτωπο σου και δεν έχουν αυστηρή γραμμή για να δώσεις στιλ στα μαλλάκια σου και να ανανεωθείς!
Τιπ: οι μακριές αφέλειες είναι ότι πρέπει όχι μόνο για να ανανεώσεις το στιλ σου αλλά και για δείξεις λεπτότερη! Ακόμη και με ένα κούρεμα καρέ οι μακριές αφέλειες αφαιρούν πόντους!

Ναι στην αλογοουρά και τον ψηλό κότσο: θες να δείχνεις ψηλή και λεπτή σαν αλογάκι; Τότε η αλογοουρά είναι ότι καλύτερο, αφού κάνει το λαιμό σου να δείχνει πιο ψηλό! Γενικά τα χτενίσματα που κρατούν  τα μαλλιά σου ψηλά, όπως μια αλογοουρά ή ένα πιάσιμο σε στιλ κότσου σου δίνουν επιπλέον πόντους χτενίσματος- ενώ σου αφαιρούν πόντους- και τελικά σου χαρίζουν πιο λεπτή όψη!

Στο πλάι: γενικά έχε κατά νου ότι χωρίζοντας τα μαλλάκια σου και πιάνοντας τα στο ένα πλάι , δημιουργείς ένα παιγνιδιάρικο χτένισμα που αφήνει το πρόσωπο σου σε κοινή θέα ενώ ταυτόχρονα κρύβει τα λίγο πρησμένα από τα γλυκά των γιορτών μαγουλάκια σου και είναι δυνατόν να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχεις και γωνίες!
Χρώματα: αν το παράκανες λιγάκι με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες τότε δεν έχεις παρά να αλλάξεις έστω και για ένα μήνα (μέχρι να τα χάσεις) και το χρωματάκι των μαλλιών σου! Παίξε με τις ανταύγειες οι οποίες θα χαρίσουν παιχνιδιάρικη διάθεση στα μαλλάκια σου και ειδικά αν έχεις αφέλειες και πέφτουν ανάλαφρα στο πρόσωπο σου , το κάνουν να δείχνει πιο αδύνατο και λαμπερό. Αν είσαι ξανθιά πέτα  καστανές ανταύγειες μέσα και θα δεις μεγάλη διαφορά ενώ αν είσαι καστανή προτίμησε ανταύγειες στο χρώμα του μελιού!

Το ιδανικό μακιγιάζ για καστανές καλλονές!


Πενέλοπε Κρουζ , Κιμ Καρντάσιαν ή Μόνικα Μπελούτσι; Όλες οι παραπάνω καλλονές έχουν ένα βασικό κοινό σημείο: είναι καστανές! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι πολύ τυχερές αφού έχουν άπειρες επιλογές όταν πρόκειται για μακιγιάζ! Διάβασε παρακάτω ποιο είναι εκείνο το μακιγιάζ που θα απογειώσει την ομορφιά σου!
Η Κιμ Καρντάσιαν λέει ναι  στο σμόκι και εντυπωσιάζει!Γενικά: αν είσαι καστανή ( από ανοιχτό μέχρι πολύ σκούρο) έχεις ένα κάρο επιλογές στο μακιγιάζ σου. Το κλειδί είναι να ισορροπήσεις το σκούρο των μαλλιών σου με απαλό και ζεστό μακιγιάζ. Μην ξεχνάς ότι μπορείς και με πολύ λίγο μέηκ-απ το πρωί να ακτινοβολείς λάμψη ενώ το βράδυ με τη βοήθεια του έντονου μακιγιάζ στα μάτια να μεταμορφωθείς στην απόλυτη θεά!
Η Κιμ Καρντάσιαν λέει ναι
στο σμόκι και εντυπωσιάζει!
Καστανή του εσπρέσο: το απόλυτο κλειδί του μακιγιάζ σου είναι τα έντονα και ζωηρά κόκκινα χείλη! Αν έχεις ανοιχτό δέρμα τότε οι απαλές αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ, ροδακινί και τα ουδέτερα χρώματα είναι με το μέρος σου! Αν είσαι πιο σκουρόχρωμη τότε οι ζεστές αποχρώσεις του μελιού και της καραμέλας σου ταιριάζουν γάντι!
Σοκολατένια καστανά: αν ανήκεις στην κατηγορία αυτή (σε μεσαίους προς σκούρους τόνους ) θα πρέπει να βάλεις στο μακιγιάζ σου τους τόνους του μελιού για να εντυπωσιάσεις. Ξέχασε τις σκιές με ασημί απόχρωση που θα σε κάνουν να δείχνεις σαν ψεύτικη ειδικά κατά τη διάρκεια της μέρας! Πολύ κολακευτικό για τα χρώματα σου είναι το καφέ άι-λάινερ και σκιά ματιών!
Καραμελωμένη ομορφιά: αν είσαι πιο "ανοιχτόχρωμη" καστανή τότε οφείλεις να επιλέξεις πιο έντονο μακιγιάζ! Το συγκεκριμένο χρώμα θέλει οπωσδήποτε να τονίσεις αρκετά το μακιγιάζ σου. Το διακριτικό μακιγιάζ άφησε το στην άκρη και τόλμησε να εντυπωσιάσεις με  είναι ένα πιο γεμάτο χρώμα στα χείλη όπως το κόκκινο ή με ένα έντονο σμόκι! Απλά επίλεξε κάθε φορά ένα σημείου του προσώπου σου που θα τονίσεις για να μη βρεθείς στην αντίπερα όχθη!
Φυσικό μακιγιάζ για πάντα: όχι μόνο το natural look -σχεδόν nude- είναι τρέντι αλλά αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά σου αν είσαι καστανή , άσχετα με την απόχρωση που έχεις. Αψεγάδιαστη επιδερμίδα, παλ χείλη σαν φυσικά και σκιά σε μπεζ απόχρωση είναι τα συστατικά για το πιο πετυχημένο φυσικό λουκ! Πρόκειται για ένα λουκ που σε βγάζει ασπροπρόσωπη από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ στον καφέ και δηλώνει πάνω από όλα ένα πράγμα για εσένα: ότι είσαι φυσικά καλλονή χωρίς να έχεις την ανάγκη για κραυγαλέες δηλώσεις μακιγιάζ!
Τόλμησε να εντυπωσιάσεις με την πιο φυσική εκδοχή του εαυτού σου και δεν γλιτώνεις το να σε φωνάζουν: "black beauty" !

Τα τρελά μυστικά ομορφιάς των σταρ


Αν νομίζεις πως οι σταρ είναι πάντα λαμπερές αφού ακολουθούν πιστά τα καθιερωμένα μυστικά ομορφιάς τότε κάνεις μεγάλο λάθος! Νομίζεις ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει τέλεια μαλλάκια γιατί χρησιμοποιεί την πιο ακριβή βούρτσα που κυκλοφορεί τότε με έκπληξη θα μάθεις πως το μυστικό της είναι η λούφα! Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο τρελά μυστικά ομορφιάς των σταρ και γίνε και εσύ τρελή με την ομορφιά σου!
Λούφα και παραλλαγή: η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει τέλεια μαλλάκια αφού η βούρτσα λούφας που χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του hairstylist Ντέιβιντ Μπαντάι ο οποίος για τις ανάγκες της φωτογράφησης του περιοδικού “Instyle” στριφογύρισε κάποιες τούφες από τα νωπά μαλλάκια της Γκουίνεθ γύρω από τη λούφα πριν αρχίσει να στεγνώνει για να προσθέσει όγκο στα μαλλάκια της και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!
Η Lady Gaga έβγαλε το μαύρο γλίτερ με τη βοήθεια του σελοτέιπ!
Η Lady Gaga έβγαλε το μαύρο γλίτερ
με τη βοήθεια του σελοτέιπ!
Σελοτέιπ για ξεβαφτικό, γίνεται;Άμα είσαι η Lady Gaga φυσικά και γίνεται!Όταν ο make up artist Kabuki επιμελήθηκε το μακιγιάζ της Lady Gaga στα MTV Video Music Awards 2009χρησιμοποίησε πολύ μαύρο γκλίτερ γύρω από τα μάτια της . Το γκλίτερ κόλλησε καλά με τζελ μαλλιών χωρίς αλκοόλ και πώς το έβγαλε από επάνω της; Με τη βοήθεια του σελοτέιπ "μάζεψε" ότι υπολείμματα γκλίτερ είχαν απομείνει στο πρόσωπο της!
Με τη δύναμη της κέτσαπ: τώρα η αγαπημένη σου κέτσαπ δεν είναι μόνο για τα μακαρόνια αλλά κάνει θαύματα και στα μαλλάκια σου. Αν το κολύμπι στην πισίνα σου κατέστρεψε το υπέροχο ξανθό χρωματάκι σου το οποίο έχει πάρει πράσινη απόχρωση τότε δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις λίγη κέτσαπ πριν το σαμπουάν. Άπλωσε την στα μαλλιά σου και άφησε την για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνεις με ζεστό νεράκι. Το κόκκινο θα βοηθήσει να γίνει πιο ουδέτερο το πράσινο και τα μαλλιά σου θα ξαναβρούν το θεϊκό ξανθό τους χρώμα, σύμφωνα με τον Ντάρεν Φόουλερ που έχει δουλέψει με τη Ζουλιέτ Μπινός.
Το κουταλάκι του γλυκού κάνει θαύματα: ο make-up artist Kabuki που έχει αναλάβει την Madonna, Kylie Minogue και Gwen Stefani. χρησιμοποιεί πάντα ένα κουταλάκι για μωρά στο μακιγιάζ των ματιών με ψεύτικες βλεφαρίδες και αυτό γιατί: "είναι το τέλειο εργαλείο που "χαλαρώνει" τη μάσκαρα". Κράτησε το κουταλάκι κάτω από τις βλεφαρίδες και χρησιμοποίησε ένα καθαρό πινέλο για να απλώσεις το μεικ-απ πάνω στο βλέφαρο. Η μάσκαρα που δε χρειάζεται θα φύγει στο πινέλο και οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα μείνουν στη θέση τους!
Να ζήσε το αλουμινόχαρτο: ο Ben Cooke, hairstylist της Βικτώρια Μπέκαμ έχει ανακαλύψει το πιο σούπερ μυστικό για να δημιουργήσεις κυματιστά μαλλάκια χωρίς το ψαλίδι για τις μπούκλες! Χώρισε το κεφάλι σου σε τμήματα  και πάρε 15  κομμάτια αλουμινόχαρτου σε λωρίδες (όσο πιο λεπτές τόσο πι καλές)  και δίπλωσε τα μαλλιά σου γυρίζοντας τις άκρες του αλουμινόχαρτου για να ασφαλίσεις την κάθε τούφα. Μετά με ζεστό αέρα από το πιστολάκι δώσε αέρα για 3 με 5 λεπτάκια σε όλο το κεφάλι για να ενεργοποιήσεις τις μπούκλες σου! Θα δεις όταν θα βγάλεις τα αλουμινόχαρτα θα έχεις υπέροχες ανάλαφρες μπούκλες!
Ευαίσθητο ντεμακιγιάζ: μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο αλλά σύμφωνα με την Make-upartistIssidoraτα προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή είναι ιδανικά για το ντεμακιγιάζ του προσώπου μας αφού δεν περιέχουν σαπούνι. Ειδικά αν το χρησιμοποιήσεις με σφουγγάρι λούφας κάνει και απολέπιση ταυτόχρονα άρα είναι 2 σε 1!
Το body butter είναι η νέα λακ: έχει ένα σημαντικό ραντεβού και με έκπληξη βλέπεις ότι σου τελείωσε η λακ, το σέρουμ ή ο αφρός; Δε χρειάζεται πανικός, αρκεί να έχεις ένα bodybutterκατά προτίμηση  χωρίς άρωμα. Τρίψε τις άκρες των μαλλιών σου με λίγο ( περίπου σαν ένα φασόλι) bodybutterκαι χάρισε στα μαλλάκι σου έξτρα ενυδάτωση και λάμψη στη στιγμή! 
Σελοφάν στην πρώτη γραμμήόταν απλώνεις προϊόντα αυτό μαυρίσματος καταλήγεις να είσαι με μεγάλες στάμπες στην πλάτη αφού δε μπορείς να απλώσεις εκεί το προϊόν; Άπλωσε ένα μεγάλο κομμάτι σελοφάν στο πάτωμα και βάλε επάνω του περίπου στη μέση από τον αφρό ή την κρέμα αυτομαυρίσματος. Πάρε στα χέρια σου το κομμάτι αυτό και άπλωσε το στην πλάτη με την ίδια κίνηση που κάνεις με την πετσέτα του μπάνιου όταν σκουπίζεις την πλατούλα σου! Το συγκεκριμένο κολπάκι έχει κάνει θαύματα στην πλατούλα της Λίντσεϊ Λόχαν, της Μαράι Κάρει και της Lady Gaga.

Σου τελείωσε το eyeliner και δεν προλαβαίνεις να αγοράσεις άλλο;


Έχεις ξεκινήσει να βάφεσαι για τη βραδινή σου έξοδο, όλα είναι τέλεια και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως σου τελείωσε το eyeliner. Μην πανικοβάλεσαι! 

Χρησιμοποίησε μια μάσκαρα σε όποιο χρώμα θέλεις και ταιριάζει στο μακιγιάζ σου για να κάνεις τη γραμμή eyeliner που θα απογειώσει το στυλ σου! Ξέπλυνε ελαφρά το πινελάκι από το τελειωμένο σου eyeliner και βούτηξέ το στη μάσκαρα. Στη συνέχεια σχεδίασε τη γραμμή που ταιριάζει στο σχήμα των ματιών σου. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο και θα μείνει αναλλοίωτο για ώρες. 

Το πρωινό μασάζ των 2 λεπτών για να δείχνεις πιο νέα!


Κάθε πρωί που ξυπνάς απλώνεις την ενυδατική σου αδιάφορα στο πρόσωπο; Ακολούθησε το παρακάτω απλό tip και δες το πρόσωπό σου πιο σφριγηλό, σχεδόν αμέσως! 
Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ασκώντας ελαφριές πιέσεις σε όλο το πρόσωπο, με φορά από το κέντρο του προσώπου προς το περίγραμμα και τα αυτιά. Η κρέμα απορροφάται πιο εύκολα από το δέρμα σου, ενώ παράλληλα αποκτάς ένα αναψοκοκκινισμένο χρώμα υγείας. Φαντάσου το κάτι σαν καθημερινή γυμναστική για τους μύες του προσώπου σου.

Θέλεις να ξεκουράσεις το σώμα σου; 5 λεπτά αρκούν!

Αν δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου μετά από μια έντονη μέρα να βυθιστείς με τις ώρες σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια προκειμένου να αποβάλεις όλη την συσσωρευμένη κούραση, σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική! Μπες στο ντους σου και άφησε το ζεστό νερό να τρέχει με ένταση στο σώμα σου. Λόγω θερμοκρασίας αυξάνεται η αιμάτωση των ιστών και αποβάλλονται οι τοξίνες από το σώμα μας. Βγαίνοντας, είναι σίγουρο ότι θα νιώθεις άλλος άνθρωπος και το σώμα σου θα είναι πιο ξεκούραστο.

Plus: εκμεταλλεύσου τον χρόνο που βρίσκεσαι στο ντους και κάνε μασάζ με ένα τρίχινο σφουγγάρι ξεκινόντας από τα πόδια και καταλήγοντας στους ώμους. Παράλληλα με τις τοξίνες, θα αποβάλλεις και τα νεκρά κύτταρα! 

Λάμψε στη στιγμή με ένα μόνο lip gloss!


Σου έγινε πρόταση για ποτό μετά τη δουλειά αλλά δεν έχεις καλλυντικά για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου; Έχε πάντα στο γραφείο ένα διάφανο gloss το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα. Χρησιμοποίησε μια μικρή ποσότητα εκτός από τα χείλη, στα κόκαλα των φρυδιών και τα ζυγωματικά. Αμέσως θα δώσεις φως και λάμψη στο πρόσωπό σου, αφιερώνοντας μάλιστα ελάχιστο από τον χρόνο σου!

Πώς να καμουφλάρεις τους μαύρους κύκλους σε μηδέν χρόνο!


Μετά από ένα εξαντλητικό ξενύχτι δεν προλαβαίνεις να ακολουθήσεις την κατάλληλη αγωγή προκειμένου να καλύψεις τους μαύρους κύκλους σου; Άπλωσε έντονο κραγιόν στα χείλη και αποπροσανατόλισε την προσοχή τους! 

Προσοχή: προτίμησε ένα κραγιόν με shiny και όχι ματ υφή, καθώς το τελευταίο κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει θαμπό αν το υπόλοιπο μακιγιάζ δεν είναι αψεγάδιαστο. 

Φιάξτε μόνες σας γαλάκτωμα ομορφιάς για ξηρά δέρματα!

Μπορείτε, αν έχετε λίγο χρόνο, να κάνετε οι ίδιες το γαλάκτωμα σας. Ζητήστε όμως , λίγες μέρες νωρίτερα, από το φαρμακοποιό σας να σας ετοιμάσει μια σειρά από προϊόντα απαραίτητα για το παρασκεύασμα σας, γιατί ορισμένα από αυτά μπορεί να έχουν εξαντληθεί!


ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ
Αμύγδαλα γλύκα  60γρ.
Αμύγδαλα πικρά   15γρ.
Βραστέ τα και αφαιρέστε τις φλούδες τους. Αφήστε τα να ξεραθούν και λιώστε τα στο γουδί ΄η στο μπλέντερ.
 Προσθέστε :
Βορικό νάτριο     2γρ.
Ουδέτερη γλυκερίνη   25γρ.
Ροδόνερο         300γρ.
Αφήστε το να κατακαθίσει καλά, για 8 ημέρες. Περάστε το από ένα σουρωτήρι και είναι έτοιμο το γαλάκτωμα σας!!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ EMAIL ME TO ΤΗΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!


 
Όπως ξέρουμε για όλες τις γυναίκες η ομορφιά είναι πολύ σημαντικό τόσο για την αισθητική μας πλευρά όσο και για την ψυχολογική μας ανανέωση.
Σαν ειδικός στην περιποίηση της γυναικάς για την ανάδειξη της ομορφιάς σας ενημερώνω για τις παροχές που προσφέρω:

ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ
ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΑΠΛΟ
13,00
ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΓΑΛΛΙΚΟ
15,00
ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ ΣΠΑ
18,00
ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΑΠΛΟ
15,00
ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΓΑΛΛΙΚΟ
17,00
ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ ΣΠΑ
20,00
NAIL ART – STRASS SWAROVSKI
02-1,00
• Σαν πρόσφορα γνωριμίας έχετε δώρο το nail design δώρο.

ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΥΧΙΑ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΥΧΙΩΝ
25,00
ΤΕΧΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟ ΓΑΛΛΙΚΟ
40,00
ΤΕΧΝΗΤΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΓΑΛΛΙΚΟ
55,00
EXTENSION ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΓΑΛΛΙΚΟ
50,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ (ΚΑΘΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ)
25,00
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑ ΝΥΧΙ
3,00
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ
25,00
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
45,00
ΜΟΝΙΜΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΥΧΙΑ
25,00
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΧΝΗΤΑ
15,00




ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ
3,00
ΠΡΟΣΩΠΟ
6,00
ΜΙΣΟ ΧΕΡΙ
8,00
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΕΡΙ
15,00
ΚΟΙΛΙΑ
5,00
ΜΗΡΟΣ
13,00
ΓΑΜΠΑ
13,00
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΔΙ
25,00
ΜΠΙΚΙΝΙ
10,00
ΜΠΙΚΙΝΙ BRAZILIAN
20,00
Σαν πρόσφορα γνωριμίας, στην αποτρίχωση ολοκλήρου του ποδιού, δώρο το μπικίνι.


ΝΥΦΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ
150-200
ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ
250,00
ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΤΕΧΝΗΤΑ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ
300,00
ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ-ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
350,00
ΜΑΚΙΓΙΑΖ-ΤΕΧΝΗΤΑ ΝΥΧΙΑ-ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ-ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
360,00