Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χρήσιμα tips για τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!


Είσαι έγκυος και δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα μαλλιά σου. Θέλεις να είσαι πάντα όμορφη και επιθυμητή στον άντρα σου με ένα υπέροχο και όχι δίχρωμο μαλλί. Γνωρίζεις όμως ότι δεν πρέπει να τα βάφεις. Τι άλλες επιλογές έχεις;  
Η haircolourist στα κομμωτήρια του Γιώργου Δουδέση σου λύνει όλες τις απορίες σου!
 
Μια έγκυος γυναίκα απαγορεύεται να βάφει τα μαλλιά της καθ' όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Όταν μια γυναίκα ξεκινάει την εγκυμοσύνη απαγορεύεται να κάνει κλασικές βαφές που έχουν αμμωνία και οξυζενέ. Αυτό συμβαίνει καθ' όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά την διάρκεια του θηλασμού. 
Υπάρχουν ειδικά χρωμογαλακτώματα που μπορεί να χρωματίσουν τα μαλλιά, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να τα κάνουν πάρα πολύ ανοιχτά.
 
Ποιες είναι οι δύο επιλογές που έχουν να κάνουν στα μαλλιά τους οι εγκυμονούσες;
 Η πρώτη επιλογή είναι να βάψουν τα μαλλιά τους με χρωμογαλάκτωμα που δεν περιέχει αμμωνία και οξυζενέ.
 
Η δεύτερη επιλογή τους είναι να κάνουν ανταύγειες. Μπορούν να κάνουν με όσα διαφορετικά χρώματα θέλουν και ό, τι χρώμα θέλουν γιατί η ανταύγεια δεν ακουμπάει ποτέ στην ρίζα. Έτσι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε εργασίες με ανταύγειες πάνω στα μαλλιά, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα!
 
Επηρεάζεται η τρίχα του μαλλιού από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης;
Ναι σίγουρα επηρεάζεται η τρίχα του μαλλιού από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Τα μαλλιά είναι πιο λαμπερά, πιο πολλά και πυκνά. Πάντα η αλλαγή ορμονών κάνει τα μαλλιά πιο σκούρα.
 
Αν μία γυναίκα τα έχει βαμμένα ξανθά τι μπορεί να κάνει για να μην φαίνεται η σκούρα ρίζα;
Η μία περίπτωση είναι να κάνει σκούρο χρώμα και στα έξω για να είναι ομοιόμορφο με την ρίζα. Αλλιώς μπορεί να κεντήσει πάνω στο μαλλί πολλές πυκνές ανοιχτές ανταύγειες. Μπορεί να κάνει ανταύγειες με δύο, τρία, τέσσερα διαφορετικά χρώματα ακόμα και το χρώμα του φυσικού της για να πλησιάσει το έξω που είναι ήδη βαμμένο.
 
Αν είναι μελαχρινή και η ρίζα είναι πιο ανοιχτή τι μπορεί να κάνει;
Μπορεί να βάψει τα μαλλιά με χρωμογαλάκτωμα τα οποία δεν έχουν αμμωνία και οξυζενέ. Με αυτό μπορεί να σκουρύνει όσο θέλει τα μαλλιά, αλλά να τα ανοίξει δεν μπορεί γιατί το χρωμογαλάκτωμα δεν είναι τόσο ισχυρό και δυνατό όσο η βαφή.
 
Η Συμβουλή της Ντόρις!
Θα συμβούλευα να ακολουθήσουν όσο πιο γλυκά και φυσικά χρώματα μπορούν κοντά στα δικά τους χρώματα χωρίς να θέλουν να είναι ξαφνικά όπως ήταν πριν. Για παράδειγμα μία γυναίκα που κάνει ντεκαπάζ μπορεί να κάνει κάποιες ανταύγειες με δύο τρία χρώματα και να έχει ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα χωρίς να έχει αυτό το έντονο πλατινέ. Είναι ωραίο να είμαστε λίγο πιο γλυκές και πιο ιδιαίτερες στην περίοδο της εγλυμοσύνης. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλες ξανθές και ντεκαπαρισμένες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: